Horizonti.al

Tamerlani dhe mallkimi i tij

Rastësi dhe kuriozitete të pashpjegueshme

Screen Shot 2015-09-02 at 5.31.08 PM

Kur një ekip arkeologësh nga ish-Bashkimi Sovjetik, hapën në Mongoli varrin e Tamerlanit, pasardhësit të Genghis Khanit, ata gjetën një mbishkrim të lashtë që kishte të shënuar allkimin e mëposhtëm: “Cilido që e hap varrin tim, do të çlirojë një pushtues shumë më të tmerrshëm se unë”. Ishte data 20 qershor 1941. Dy ditë më pas, Gjermania e Hitlerit pushtoi vetë Bashkimin Sovjetik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close