Sport

“The fix” / Futbolli dhe krimi i organizuar. Ja sesi bëhet korrupsioni me topin e rrumbullakët

 

Screen Shot 2016-05-15 at 08.21.00

Seks dhe xhaketa të zeza

Seksi përdorej. Nganjëherë do të ishte përkthyese. Ajo do të vinte në dhomë dhe do të tregonte se nuk kish kundërshtim që të shkonte me një arbitër. Pastaj mëngjesin e nesërm ata do të vinin tek ai, zyrtarët e klubit, dhe do t’i thonin “Nëqoftëse nuk e simpatizoni kauzën tonë, atëhere do t’u bëjmë të njohur njerëzve se çfarë po bënit natën e kaluar”.

Deri më tani, unë kam shkruar rreth lojtarëve apo zyrtarëve të klubeve që shesin ndeshje, por çfarë kemi lidhur me arbitrat? Po si arrijnë zyrtarët e klubeve europiane ta fiksojnë një ndeshje, por se nuk mund të bien në ujdi me ekipin tjetër? Si i korruptojnë arbitrat?

Për të gjetur përgjigjet, fola me një njeri që ishte i dalluar në fiksimin e ndeshjeve të futbollit: një mjeshtër në zanatin e tij, një ekspert në natyrën njerëzore dhe një njeri me kurrikul të jashtëzakonshme në ndihmën për korruptuar arbitra ndërkombëtarë.

Emri i tij është Ljubomir Barin, një kroat i përshkruar si “ekrani njerëzor”, “portofoli i zi” dhe “korruptuesi”…

[real3dflipbook id=”1122″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close