Lifestyle

“The Notebook”, simboli i dashurisë së vërtetë. Leksionet që na ofron ky film dhe roman fantastik

Duke u rritur, ndërkohë që shumë nga shokët e mi të shkollës së mesme lexonin serinë e Harry Potter, mami im porositi disa libra të Nicholas Sparks për mua, sepse kishte një fiksim të çuditshëm me romanet romantikë. Kur më në fund pata mundësinë të shikoja filmin “The Notebook”, isha ende shumë i ri dhe naiv. Meqë ishte një nga filmat e mi të preferuar që kam parë më shumë sesa do të doja të pranoja, sa më shumë kalonin vitet, aq më shumë leksione mësoja që nga hera e parë që pashë filmin.

Së pari, kuptova rëndësinë e marrjes së guximit për të provuar një lidhje me njerëz me të cilët normalisht nuk e mendon kurrë veten. Allie, një vajzë e pasur jugore dhe Noah, një punëtor i varfër i klasës punëtore, vinin nga dy shtresa shumë të ndryshme. Nëse e keni parë filmin, e dini se ata u përballën me shumë vështirësi për të qenë me njëri -tjetrin, megjithatë, ajo që u arrit ishte një dashuri shumë e bukur që zgjati deri në fund. Shpesh, ne harrojmë se nuk kanë shumë të bëjnë gjërat materiale që dikush mund të na ofrojë, por lumturia që ata sjellin në jetën tonë pavarësisht çdo gjëje tjetër.

Së dyti, shfrytëzojini pafund momentet e vogla në jetë, kur i kaloni me dikë që doni. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për punë të ndryshme ose shikoni filma si The Notebook, mbajeni në mendje se janë gjërat e vogla ato që kanë më shumë rëndësi. Disa nga kujtimet më të bukura nuk krijohen me planifikim të detajuar ose me shuma të mëdha parash të shpenzuara.

Së fundmi, nëse është shkruarndodhë diçka, gjithmonë do të gjendet mënyra për t’u arritur ajo gjë. Edhe pse ky pohim mund t’ju duket tërësisht klishe, është shumë i vërtetë dhe vlen më shumë sesa thjesht për aspektin romantik. Nëse ndonjëherë e gjeni veten në një pozitë ku humbni diçka ose dikë që doni, kujtojini vetes se gjithçka ndodh për një arsye. Nëse është vërtet e shkruar që ajo gjë, apo ai person të jetëme ju, atëherë do të gjendet një rrugëzgjidhje për të ardhur tek ju, në kohën më të papritur.

Back to top button
Close
Close