Thenie

Thënie fantastike nga Sigmund Freud. Bën mirë t’i lexosh…

“Për gjëra të vogla besoji mendjes, për gjëra të mëdha besoji zemrës”.

Më poshtë do të keni mundësinë të lexoni disa nga thëniet më të bukura të Sigmund Freud. Shpresojmë t’ju pëlqejnë.

“Fjalët kanë fuqi magjike. Ato ose sjellim lumturi të madhe, ose dëshpërim të madh”.

“Sa më perfekt të duket një person nga jashtë, aq më shumë djallëzor do të jetë përbrenda”.

“Një ditë, në retrospektivë, ditët më të vështira do të duken si më të bukurat”.

“Kur dikush nuk ka atë që do, duhet të dojë atë që ka”.

“Pyetja më e rëndësishme që nuk ka marrë asnjëherë përgjigje dhe nuk arrij dot t’i përgjigjem, pavarësisht periudhës sime 30 vjeçare në kërkime për natyrën femërore, është: “Çfarë do realisht një femër?””.

“Koha e shpenzuar me macet nuk është asnjëherë një kohë e shpenzuar kot”.

“Një femër duhet ta zbusë, por jo ta dobësojë një mashkull”.

“Para se ta diagnostikosh veten me depresion, apo me vetëvlerësim të ulët, sigurohu që nuk je i/e rrethuar nga budallenj”.

“Për gjëra të vogla besoji mendjes, për gjëra të mëdha besoji zemrës”.

“Fuqinë keni për ta gjetur në dobësitë tuaja”.

Back to top button
Close
Close