Horizonti.al

Thënie të famshme… por të gabuara: “Houston, kemi një problem”

Screen Shot 2015-07-21 at 18.11.56Asnjë prej astronautëve të Apollo 13 nuk i ka thënë këto fjalë, që u bënë të famshme nga një batutë e Tom Hanksit në filmin Apollo 13. Mesazhi radiofonik, i cili iu transmetua qendrës së kontrollit nga misioni ishte ky: “Okay, Houston, we’ve had a problem here” – “Okay, Houston, kemi patur një problem këtu”. Problemi në fjalë, shpërthimi i një prej serbatorëve të oksigjenit në modulin e komandës dhe shërbimit, ishte ai që detyroi astronautët James Lovell, Jack Swigert dhe Fred Haise që të transferohen në modulin hënor për ta përdorur atë për kthimin në Tokë, duke treguar se ishin përsosmërisht të stërvitur për të përballuar një situatë emergjence.

Leave a Reply

Back to top button