Horizonti.al

Tregime të çmendura, që nuk gjenden në Bibël: Shën Pjetri përdor një qen që flet si lajmëtar

Screen Shot 2016-08-11 at 09.03.03Veprat e Pjetrit tregojnë historinë e dishepullit Pjetër – i njohur ndryshe si Papa i parë i Kishës Katolike – që me sa duket e kaloi shumicën e kohës së tij në beteja me magjistarët. Në veçanti, Pjetri iu kundërvu një njeriu që quhej Simon Magus, një magjistar që e shqetësonte Zotin. Pjetri shkon në qytet për t’u përballur me Simonin, në betejën me të çuditshme që është parë ndonjëherë.

Për të provuar se është shërbëtor i Perëndisë, Pjetri i jep një qeni fuqinë për të folur dhe e dërgon atë të tharrasë Simonin. Qeni e bën, por Simoni nuk çuditet. Ai i thotë qenit:”Thuaji Pjetrit që unë nuk jam brenda”. Pjesa më e madhe e tregimit është se qeni e thërret jashtë. “Këtu është një kafshë memece e dërguar te ti dhe që ka marrë një zë njerëzor”- i thotë qeni atij, para se në fund ta pyesë: “A nuk të vjen turp?” /bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close