Ekonomi

Tsipras: Kush flet për “Europë me dy shpejtësi”, luan me zjarrin

“Ata që të bëjnë lojëra” dhe flasin për një “eurozonë me dy shpejtësi, të ndarjeve dhe përçarjeve, duhet të dinë se janë duke luajtur me zjarrin. Dhe unë jam i sigurt se qeveritë e tyre nuk do të lejojnë zjarrvënësit të luajnë në një depo të mbushur me municione”. Eshtë i drejtpërdrejtë kryeministri grek, Alexis Tsipras, kur u mbyll dyert hipotezave të hedhura nga Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe ministri gjerman Volfgang Schauble, për të cilat ai foli edhe me Angela Merkelin: “I kërkova Kancelares që të shkurajojë ministrin për të vazhduar agresionin e tij kundër Greqisë, si dhe raportet e shtypit që pretendojnë se grekët jetojnë përtej mundësive të tyre”.

Tsipras, duke folur në Partinë Syryza, tha, sipas shtypit vendas, se është i bindur në arritjen e marrëveshjes, por nuk ka ndërmend të diskutojë kërkesa “që janë të palogjikshme dhe të pamundura”. /bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close