Shendeti

A mund të qëndroni në njërën këmbë për 10 sekonda? Shkencëtarët bëjnë zbulimin befasues

Shkencëtarët thonë se njerëzit e moshës së mesme që nuk arrijnë të ekuilibrojnë njërën këmbë kanë dy herë më shumë gjasa të vdesin herët. Studiuesit në Brazil vlerësuan 2,000 njerëz të moshës 50 deri në 75 vjeç. Ata zbuluan se ata që nuk mund të qëndrojnë në një këmbë kishin 84 për qind më shumë gjasa të vdisnin, sipas Daily Mail.

Ata që dështuan në test kishin më shumë gjasa të vuanin nga sëmundjet e zemrës dhe diabeti. “Testi i flamingos” mund të përdoret në kontrollet shëndetësore si udhëzues për rrezikun e vdekjes. Ekuilibri zakonisht ruhet në mënyrë të arsyeshme derisa njerëzit të jenë në të 60-at e tyre, ku më pas përkeqësohet.

Back to top button