Thenie

“Ka fjalë që qajnë dhe lotë që flasin…”

Këto janë disa nga thëniet më të bukura të disa prej shkrimtarëve më të njohur shqiptarë:

“Shkrimtarët nuk ndahen në të krishterë e në muhamedanë, po ndahen në dy anë: ana e kombëtarëve, në të cilën ka shqiptarë nga të gjitha besimet, dhe ana e zuzarëve”. – Faik Konica

“Bota kënaqet me gënjeshtrën që shëtit nëpër skenë, e jo me të vërtetën që rri në prapaskenë”. – Fan Noli

“Jeni të mirë, vetipastër, doni mëmëdhenë dhe gjuhënë tuaj”. – Naim Frashëri

“Liria është thelbi i shpirtit dhe i mendjes; aty ku s’ka liri, mendja dhe shpirti thahen si bima pa ujë”. – Sami Frashëri

“Nëse jemi të bashkuar, e pamundura bëhet e mundur e nëse jemi të ndarë, e mundura bëhet e pamundur”. – Faik Konica

“Ka fjalë që qajnë dhe lotë që flasin”. – Dritëro Agolli

“Sillu aq mirë me ata që të lëndojnë, sa t’ju vijë neveri nga vetja e tyre”. – Ismail Kadare

“Nëse njeriu nuk ndien as kënaqësi, as dhimbje, nuk ndien as gaz, as hidhërim, as shpresë… Një gjë po jua them me ndershmëri dhe bindje: lëreni të vdesë”. – Dritëro Agolli

“Mëso nga e djeshmja, jeto të sotmen, shpreso për të ardhmen, por më e rëndësishmja, është të mos ndalosh”. – Lasgush Poradeci

“Asht i mjerë ai popull që nuk ia del me zotnue bijtë e vet të këqij”. – At Zef Pllumi / bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close