Thenie

“Librat nxjerrin zbuluar turpin e saj…”. 10 thënie të mençura për librin dhe leximin

Screen Shot 2015-08-28 at 10.22.37 AM

Zoti ynë ka shkruar premtimin e ringjalljes, jo vetëm në libra, por në çdo fletë, në kohën e pranverës. (Martin Luteri)

Njeriu që nuk lexon libra të mirë, nuk ka aspak përparësi mbi njeriun që nuk mund t’i lexojë ata. (Mark Tuein)

Është mirë për një njeri të paarsimuar, që të libra me thënie njerëzish të famshëm. (Uinston Churchill)

Nuk mund të jetoj pa libra. (Tomas Xheferson)

Librat, të cilat bota i quan amoralë, janë librat që nxjerrin zbuluar turpin e saj. (Oskar Uajlld)

Natyra dhe libri i takojnë syrit që i sheh ato. (Ralf Ualdo Emerson)

Disa libra na lënë të lirë, disa libra të tjerë na çlirojnë. (Ralf Ualdo Emerson)

Librat janë të vyer për budallain, aq sa është pasqyra për të verbërin. (Chanakia)

Lexoji librat e mirë sapo të mundesh, sepse mund të mos kesh shansin t’i lexosh më kurrë.(Henri Dejvid Torou)

Librat mund të shpalosin para nesh, vetveten tonë. Për këtë arsye, shpesh herë i lëmë mënjanë.(Henri Dejvid Torou)

Unë jam shkrimtar i librave në retrospektivë. Flas për të kuptuar; Jap mësim që të mësojnë. (Robert Frost)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close