Shkence

Misteret e burimit të Acqui Terme

acqui termeAcqui Terme, gjendet pranë Aleksandrisë, Itali, dhe është një qytet plot me burime. Në kete qytet në një nga sheshet e shumta, janë mbetjet e një ujësjellësi romak te shekullit të dytë pas Krishtit. Ky është një burim shumë i veçantë. Uji i tij ne pranverë buron nga nëntoka shume i nxehtë, por askush nuk e di saktësisht pse ndodh nje fenomen i tille.

Dijetarët kanë sugjeruar ekzistencën e një vullkan joaktiv të nëndheshem. Rreth dy vjet më parë, shkencetaret kane dërguar ne thellesi, përgjatë grykëderdhjes së burimit, një sonde termike në gjendje t’i qëndrojnë temperatura të larta, si ato sonda që përdoren për studimin e brendshëm të Vullkaneve.

Misteri eshte qe kjo sonde nuk i përballoi temperaturat ekstreme dhe nuk ka pasur asnje lloi aktiviteti duke humbur ne thellesi te burimit. Ajo sonde realisht nuk duhet te ishte fundosur e te ishte shkaterruar.

Atehere cfare ka ne thellsine e grykes se burimit Acqui Terme, qe shkaterroi te njenjten sonde qe perdoret ne grykat e vullkaneve me temperatura extreme..?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close