Lifestyle

Ndonjëherë duhet të flasësh më ngadalë, për të parë kush të dëgjon vërtetë

Kurrë mos kini frikë se mos bëni një gabim, sepse ajo që ju mendoni është e drejtë, në këtë fazë keni nevojë për gjërat e duhura për ju. Në këtë moment në jetën tuaj, ju nuk mund të bëni ndryshe. Në këtë moment jeni ju dhe e gjithë zgjedhja juaj. Le të ndryshojë gjithçka në një vit, por ju e dini që keni bërë ashtu si zemra juaj ju ka udhëzuar. Juaja, jo e dikujt tjetër. Të gjitha vendimet duhet të bazohen në dëshirën tuaj për të jetuar dhe mbijetuar, dhe jo për mendimin apo vendimin e dikujt tjetër.

Ne shpesh mësohemi të shkarkojmë fajin nga vetja, për të vrarë kohën ose për të nxjerrë përfitime materiale, por në fund të fundit, shpesh përdorim me vetëdije ose pa vetëdije të tjerët. Mësoni të komunikoni me njerëzit atë çfarë doni të thoni, dhe jo atë që ata duan të dëgjojnë.

Njerëzit kanë pronësinë e “mbrojtjes së përfshirë”, por kjo forcë e blinduar fluturon, nëse personi i duhur dhe i afërt është përballë tyre. Mos kini frikë të thoni atë që mendoni, sepse dikush me të vërtetë i rëndësishëm do t’ju dëgjojë dhe do të nxjerrë përfundime. Dhe ata që nuk kanë rëndësi, nuk do ju kuptojnë as edhe pas një debati të gjatë. Jini më të kujdesshëm me atë që u thoni të afërmve tuaj, sepse këshillat tuaja janë vendimet e tyre në të ardhmen. Mësoni të njihni njerëzit, por mos i ndani ata në “të këqinj” dhe “të mirë”, por ndajini ato në “të tutë” dhe “të huajt”.

Në secilin prej nesh ka shumë mirë dhe shumë keq, ne zgjedhim se ç’të jemi për njerëzit që na nevojiten. Çdo ditë në shpirtin tonë ekziston një betejë e engjëjve dhe demonëve. Dhe çdo ditë dikush fiton dhe dikush humbet. Por duhet të kujtojmë se edhe në anën e errët ka qëllime të mira. Vetëm mos harroni teorinë e “Yin dhe Yan”, dhe do të jetë më e lehtë për të jetuar. / MeB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close