Motivuese

Për vajzat që nuk kanë frikë nga ujqërit

Kur Kësulkuqja

E mposht ujkun

Kur qengji bëhet luan

Dhe preja bëhet gjuetar

Të gjithë bëjnë si të befasuar.

 

A thua nuk e kishin parë të vinte

A thua nuk i vunë kripë në plagë

A thua nuk e çanë dhe e shqyen

Dhe presin që të gëlltisë humbjen e saj.

 

Duhej ta kishin mësuar

shumë kohë më parë

ekzaktësisht kush ishte.

Ju patë shenjat.

Ju patë plagët e betejës.

E dinit që ajo u kish mbijetuar.

 

Ndaj më thoni,

Cila lloj gruaje i mbijeton kësaj lufte?

Vetëm një grua që është vetë lufta.

 

Që e sjell luftën me vete,

Këmbët e zbathura të mbushura me blozë,

Toka e djegur midis gishtërinjve.

U përpoqën t’i hedhin akull në mushkëri.

U përpoqën ta mbajnë të vërtetën të groposur, të ngrirë.

U përpoqën ta heshtin, por harruan…

 

Ajo ende merr frymë zjarr, sepse ajo është bërë prej zjarrit.

 

Do i kërkoni të përkulet, dhe ajo do të ngjitet lart.

Do i kërkoni të zvarritet dhe ajo do të ngrihet.

Do i kërkoni të vdesë dhe ajo do të rilindë.

Do e groposni dhe ajo do të ngjitet.

 

Duhej ta kishit ditur.

Kjo nuk është një grua.

Që ka frikë nga ujku.

Ujku ka frikë prej saj.

 

  • Shkeputur nga libri: “AJO QE SHKATERRON DRITEN” nga Shahida Arabi

Leave a Reply

Back to top button