Shendeti

Sinjalet që na dërgon trupi, kur ka mungesë të vitaminës C

Le të flasim për simptomat e mungesës së vitaminës C, një nga më të rëndësishmet për të garantuar mirëqenien e trupit tonë. Pikërisht për këtë arsye është shumë e rëndësishme që të përpiqemi të kemi sasinë e duhur të kësaj vitamine në trupin tonë çdo ditë. Edhe për shkak se mungesa e kësaj vitamine mund të çojë në probleme të shumta shëndetësore. Pra, le të shohim së bashku se si të njohim mungesën e vitaminës C.

Le të fillojmë me një sqarim të detyrueshëm. Ndryshe nga vitaminat e tjera, vitamina C nuk qëndron në trupin tonë për shumë kohë. Pikërisht për këtë arsye duhet të përpiqemi të jemi gjithmonë shumë të vëmendshëm ndaj sinjaleve që na dërgon trupi. Si të dalloni mungesën e vitaminës C? Le ta zbulojmë së bashku.

Mishrat e kuqe dhe me rrjedhje gjaku

Kjo lloj vitamine është jetike për shëndetin e mishrave të dhëmbëve. Njerëzit që nuk e marrin këtë substancë në sasitë e duhura janë shumë të prirur për të zhvilluar gingivat. Nëse jeni një nga ata që kujdeseni për higjenën tuaj orale në baza ditore, por keni tendencë të keni shpesh mishra të skuqur dhe të gjakosur, atëherë mund të jetë një problem i vitaminës C.

Mavijosje të shpeshta

Prania e mavijosjeve në lëkurën tonë është një tjetër nga shenjat më të rëndësishme. Nëse mavijosjet shfaqen shumë lehtë në trupin tuaj, atëherë mund të jetë problem me mungesën e vitaminës C. Njësoj si plagët që kërkojnë shumë kohë për t’u shëruar.

Flokë të brishtë dhe dhimbje kyçesh

Gjithashtu kushtojini vëmendje shëndetit të skalpit tuaj. Kur trupit tuaj i mungon kjo substancë, flokët tuaj priren të jenë shumë më të brishtë se zakonisht. Në mënyrë të ngjashme, dhimbjet e kyçeve dhe lodhja janë shumë më të shpeshta.

Sëmureni shpesh

Siç e dinë shumë njerëz, vitamina C ndihmon në prodhimin e qelizave të bardha të gjakut, të cilat janë thelbësore për sistemin tonë imunitar. Nëse sëmureni lehtë dhe shpesh dhe nëse vuani nga ftohjet shumë shpesh, atëherë ndoshta duhet të rrisni marrjen e përditshme të kësaj vitamine.

Shtim në peshë

Edhe një shtim i papritur në peshë pa një shpjegim të dukshëm duhet t’ju ndezë një zile alarmi. Ndoshta zakonet tuaja të të ngrënit dhe mënyra e jetesës në përgjithësi kanë mbetur të njëjta dhe megjithatë ju keni shtuar peshë. A mund të jetë për shkak të mungesës së kësaj vitamine?

Lëkura dhe thonjtë

Së fundi, kushtojini vëmendje shëndetit të lëkurës dhe thonjve tuaj. Kur ka mungesë të vitaminës C, lëkura duket më e thatë dhe më e zbehtë. Kjo është për shkak se trupi juaj prodhon më pak kolagjen. Gjithashtu, kushtojini vëmendje pamjes së thonjve tuaj. Në fakt, trupi ynë ka nevojë për këtë vitaminë për të absorbuar më mirë hekurin. Kur trupi nuk arrin ta bëjë këtë, të parët që vuajnë janë thonjtë tanë, të cilët duken më të hollë dhe më të dobët.

Back to top button