ZZZFun

Test: A mund ta shihni imazhin e fshehur në këtë imazh?

Testi i sotëm ju sfidon të thyeni skemat e vëzhgimit. Shikoni imazhin dhe zbuloni perceptimet e tij të ndryshme.

Imazhet që përmbajnë iluzione optike janë vërtet mahnitëse. Ne duket se shohim diçka, por duke parë nga afër imazhin ne shohim një imazh tjetër. Iluzionet optike luajnë me sytë tanë dhe na bëjnë të perceptojmë gjërat ndryshe nga sa janë në të vërtetë. Sipas ekspertëve, mendja jonë do të ishte në gjendje të parashikonte perceptimin tonë në disa të mijtat e sekondës dhe në këtë mënyrë të shpjegonte aftësinë e mendjes për të parashikuar të ardhmen.

Përmes testit të sotëm ne ju shtyjmë të shkoni përtej kufijve tuaj, ky imazh do t’ju çojë në buzë të “çmendurisë”. Ju nuk do të jeni në gjendje t’i besoni syve tuaj kur të kuptoni imazhin e dytë të fshehur në të parin. Gjithçka është për shkak të punës së aftë të artistit ukrainas Oleg Shupliak. Secila prej pikturave të tij fsheh iluzione optike. Eshtë vërtet e mahnitshme!

Dhe tani le të hyjmë në thelbin e sfidës dhe të kërkojmë nivelin e dytë të këtij imazhi. Ju keni 3 minuta për të kuptuar se ku qëndron ai.

Nuk është e lehtë, por me pak përqendrim do të jeni në gjendje ta shihni imazhin nga një perspektivë tjetër.

Keni nevojë për ndihmë?

Mund t’ju themi se një fytyrë është e fshehur në imazh. Ju do të duhet të identifikoni saktë fytyrën.

Zgjidhja e testit

Nëse keni zbritur këtu do të thotë që nuk mund ta shihni fytyrën e fshehur. A keni provuar ta zmadhoni imazhin? Shumë përdorues e kanë parë të dobishme. Në fillim perceptimi ynë vizual është i kufizuar tek gruaja, nuk duhet të humbasim përqendrimin për të gjetur pjesën tjetër.

Nëse ende nuk keni qenë në gjendje të gjeni fytyrën e fshehur, ja fotoja që përshkruan konturet e kësaj fytyre:

Back to top button
Close
Close