ZZZFun

Test psikologjik i dritares: Zgjidh një dhe zbulo kush je

Dritarja është elementi arkitektonik që na ndan nga realiteti i jashtëm dhe nga të tjerët, por që na lejon të shohim dhe të kuptojmë se çfarë po ndodh. Dritarja, në psikologji, është një element emblematik që mund të na tregojë shumë.

Sipas psikanalizës, dritarja luan një rol vendimtar për imagjinatën tonë; lejon dritën dhe ajrin por edhe emocionet tona. Eshtë simboli i hapësirës që, në ndërtimin e personalitetit tonë, ne rezervojmë për “jashtë”.

Më poshtë do të gjeni një foto që përmban tre dritare; imagjinoni të keni mundësinë të shikoni për të admiruar një nga ato pamje, cilën dritare do të zgjidhni? Shikoni me kujdes panoramën dhe bëni zgjedhjen tuaj. Bazuar në zgjedhjen që bëni, do të zbuloni gjendjen tuaj shpirtërore aktuale.

DRITARJA E PARE

Ju jeni një person mjaft introvert dhe introspektiv. Ju pëlqen të jeni vetëm me mendimet tuaja; ju pëlqen të shikoni brenda vetes për të kuptuar se çfarë po mungon dhe çfarë të shtoni në jetën tuaj. Ju jeni një person shumë bujar… i pastër nga zemra (siç thuhet) por mëkatoni pak mosbesim; nuk mund t’u besosh lehtë njerëzve. Mosbesimi juaj ndaj të tjerëve ndikohet fuqimisht nga përvojat tuaja të së kaluarës. Në vend që të shikoni prapa krahëve, shikoni të tashmen dhe mësoni, përsëri, t’u besoni të tjerëve.

Nga kjo dritare, shikimi juaj është kapur jo aq nga natyra e egër, por nga nuancat që fshihen në të. Një hije mmëes shumë, ferrat, një simbol i dhimbjes që ke frikë dhe nga e cila përpiqesh të mbrosh veten. Për të mbrojtur veten, bëheni të kujdesshëm ndaj të tjerëve dhe vazhdimisht ruheni.

DRITARJA E DYTE

Ju jeni një person romantik dhe jashtëzakonisht i ndjeshëm dhe i duruar. Ju jeni vazhdimisht në kërkim të kënaqësisë në çdo fushë: sentimentale, shoqërore, punë … Keni shumë besim në aftësitë tuaja; ju mendoni se mund të bëni shumë më tepër për të përmbushur veten tuaj. Nëse shikoni prapa, ju e dini shumë mirë që keni bërë hapa të mëdhenj përpara, megjithatë dëshironi disi ta vini veten në provë edhe pak.

Nga kjo dritare nuk shihni thjesht këtë kopsht të bukur të ruajtur mirë; shikimi juaj është shumë më i lartë, më larg …. një qëllim, realizimi i ëndrrave tuaja të fshehta.

DRITARJA E TRETE

Ju jeni dikush që nuk mbani inat pavarësisht mosmarrëveshjeve ose gabimeve të kaluara. Ju karakterizoheni nga të qenit një person shumë proaktiv dhe i hapur për dialog si për nga mentaliteti dhe intelekti. Nga kjo dritare nuk shihni thjesht panoramën e bukur por dëshirën për diçka të re, sa misterioze aq edhe magjepsëse.

Më shumë sesa të humbni në çështjet e vjetra (pendim dhe keqardhje) ju pëlqeni të vazhdoni në kërkim, dhe me shpresën për diçka më të mirë. Edhe pse një ndjenjë e familjes është shumë e rëndësishme për ju, një mungesë e caktuar ose ndjenjë e paplotësisë perceptohet në gjendjen tuaj shpirtërore. Ndoshta diçka e pazgjidhur me figurën e babait?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close