ZZZFun

Test: Zgjidhni një formë dhe zbuloni se për cilin profesion keni lindur

Testi i Dr. Susan Delinger do t’ju ndihmojë të mësoni më shumë për veten dhe punën që (do) të bëni.

Metoda e formave në të cilat bazohet testi është ideale për njohjen e cilësive tona, por edhe defektet që na parandalojnë të ndjehemi të kënaqur në punën tonë dhe në arritjen e objektivave tona.

Nëse keni zgjedhur:

  1. Rrethi

Gjëja më e rëndësishme për ju janë marrëdhëniet e mira ndërpersonale, domethënë është e rëndësishme që ata që janë përreth jush të jenë të lumtur. Ju jeni ngjitësi që mban të gjithë bashkëpunëtorët së bashku. Ju jeni në gjendje të stabilizoni grupin dhe të keni një aftësi të lartë për ndjeshmëri dhe gëzim, dhe të ndjeni dhimbjen e të tjerëve si tuajën.

Të metat tuaja si prirja për të folur për të tjerët, pavendosmëria, përtacia dhe vetëmohimi shpesh ju “hanë” dhe nuk ju lejojnë të gjeni paqen tuaj, as të fitoni njohje për sukses.

Profesione ideale: aktrim, marketing, historian, amvisë, menaxher i burimeve njerëzore, mësues, restorator, shkrimtar.

  1. Katrori

Ju dëshironi të punoni shumë, ju jeni luftëtarë dhe gjithmonë doni të përfundoni atë që filloni. Disa nga cilësitë tuaja më të mëdha në të gjitha situatat në jetë janë durimi juaj dhe metoda juaj. Por, meqenëse jeni në gjendje të kontrolloni çdo detaj të punës, gjë që ngadalëson vendosmërinë tuaj, do të jetë e vështirë për ju të arrini pozicionin e shefit.

Për shkak të përdorimit mbizotërues të anës së majtë të trurit, e cila karakterizohet nga të menduarit logjik, ju kurrë nuk dëgjoni zërin tuaj të brendshëm, por jeni në gjendje të analizoni për orë të tëra se si të arrini në një zgjidhje, në vend që të dëgjoni intuitën tuaj.

Profesione ideale: llogaritar, punonjës banke, programues, punëtor ndërtimi, mjek, inxhinier, sekretar, tregtar, shofer.

  1. Trekëndëshi

Ju jeni një menaxher i lindur, mund të përqendroheni kollaj në një qëllim specifik dhe të analizoni situatat me mendim dhe shpejt dhe të thithni informacione të reja si sfungjer. Jeni shumë të sigurt dhe dëshironi të keni të drejtë në gjithçka, prandaj nuk është për t’u habitur që është kaq e vështirë për ju të pranoni një gabim.

Pikat e forta tuaja janë kontrolli, kritika, inovacioni, saktësia, vizioni, ambicia, konkurrenca, vendosmëria, përqendrimi, prirja për të respektuar hierarkinë. Padurimi dhe vetë-orientimi ju pengojnë në rrugën drejt arritjes së qëllimeve të larta.

Profesione ideale: arkitekt, sipërmarrës, dizajner, ekonomist, drejtor, avokat, ushtarak, pilot, politikan, sindikalist.

  1. Drejtkëndëshi

Ashtu si forma e një drejtkëndëshi që shkon nga një formë në tjetrën, ju vazhdimisht përpiqeni të uleni në dy karrige. Ju nuk i njihni cilësitë tuaja dhe kërkoni vazhdimisht një mënyrë për të dalë nga situata aktuale.

Të tjerët do t’ju ​​përshkruanin si të hutuar dhe me mungesë të vetëbesimit, ndërsa përkundrazi ju karakterizoheni nga kurioziteti dhe guximi. Do të përpiqeni të bëni diçka që askush nuk e ka bërë më parë dhe do të kërkoni gjithçka që të tjerët nuk kanë guximin të kërkojnë.

Profesione ideale: sipërmarrës, animator, shef departamenti, kontraktor publik.

  1. Zigzag

Ju jeni shumë krijues, ashtu siç simbolizon shenja. Ju mbështeteni në imagjinatën tuaj, keni aftësinë të krijoni një pamje të ekuilibruar të botës dhe të shihni bukurinë e saj të brendshme. Por nga ana tjetër ju jeni shumë të shqetësuar dhe nuk mund të punoni gjatë në një vend. Ju mërziteni, veçanërisht sepse besoni se asgjë nuk është përfundimtare dhe e shkruar në rregulla.

Ju merrni ide kollaj, por problemi është që ju luftoni për t’i realizuar ato, sepse thjesht po kërkoni tre hapa përpara dhe jeni më të interesuar për mundësinë e realizimit sesa në vetë realitetin.

Profesione ideale: artist, stilist, krijues, muzikant, profesor, promovues, studiues, marangoz.

Back to top button
Close
Close