Shkence

Udhëtimi në të kaluarën, i pamundur. Nuk do e kemi makinën e kohës

Screen Shot 2016-05-21 at 10.33.37Nuk mundet që të kthehemi pas në kohë, mos ushqeni më iluzione. Një stduim i publikuar në Scientific Reports ka demonstruar parimin e njohur si “pakthyeshmëria e fenomeneve”, sipas të cilit thërrmijat, një herë që shkatërrohen dhe zhduken, nuk mund të riformohen. Për këtë arsye, ajo që ka ndodhur në të kaluarën nuk ekziston më dhe është e pamundur të jetohet sërish. Studimi i ka dhënë fund cdo shprese për të ndërtuar një makinë kohe, të ngjashme me atë të filmit fantastiko shkencor “Rikthim në të ardhmen”, të vitit 1985./bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close