Shkence

Zbulimi: 3 gjërat të cilave truri i njeriut nuk mundet t’u rezistojë

Screen Shot 2016-03-16 at 19.12.06Cilat janë 3 gjërat që truri juaj nuk mund t’u rezistojë? Sipas shkencëtares amerikane që studion sjelljen, Susan Veinschenk, janë ushqimi, seksi dhe rreziku. Në librin e saj “Projekti i Rrjetit Nervor” ajo shpjegon se në psikologjinë e vizualizimit, njerëzit kanë tre palë tru. “Truri juaj i ri” është mendimi, e ndërgjegjshmja, arsyetimi, truri logjik. “Truri i mesëm” është ajo pjesë e trurit që kontrollon emocionet, ndërkohë që “truri i vjetër” është ajo pjesë e trurit që është e interesuar për mbijetesën.

Veinschenk e përmbledh si përgjigje të tre pyetjeve: “A mund ta ha? A mund të bëj seks me të? A do të më vrasë?” Sipas saj, truri i vjetër skanon vazhdimisht dhe u përgjigjet këtyre pyetjeve, si pjesë e instiktit tonë të përjetshëm për mbijetesë./bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close