Histori

SPECIALE / Afrika e Jugut: Zebra, aparteid dhe topa ovalë

Screen Shot 2015-09-20 at 09.16.42

Një vend, shumë popuj: Emri afrikaner shkakton edhe sot e kësaj dite një farë frike: mbetje e ideologjisë. Futboll dhe regbi, ish-ë të ndarë në fushë. Për të bardhët regbia, sport britanik. Për zezakët, futbolli popullor. Parajsa e quagga-ve, zebrave pa vija. Shpresa e Mirë? Dikur si pika më e skajshme e Tokës. Aparteidi, krimi i bardhë. Zemra e parë e transplantuar. Nga Udhëtimi i madh i boerëve, tek… trekking. Atje ku Gandhi eksperimentoi jo-dhunën. Një speciale shumë interesante për një vend me histori të jashtëzakonshme, Afrikën e Jugut…

[real3dflipbook id=”532″]


Screen Shot 2015-09-20 at 09.17.02

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close