Kulture

Ç’kërkon një UFO prapa “Madonnës” së Jacopo dell Sellaios?

Seria: Kodet e fshehura në pikturat e famshme

Shikoni lart djathtas: çfarë mendoni se shihni në pikturën Madonna me fëmijën dhe San Giovannino (rreth vitit 1450) nga Jacopo del Sellaio? Një Ufo, do të thoni.

Dhe ashtu si ju, kanë menduar edhe studiuesit që identifikuan objektin misterioz fluturues dhe njeriun që e shikon atë, duke mbrojtur sytë. A dëshironte piktori të dërgonte një mesazh sekret? Nuk mund ta tthuash. Për historianët e artit është një referencë për një histori biblike, ose njoftim për barinjtë që po lind Krishti. Sipas Shkrimeve të shenjtë, njoftimi u manifestua përmes një reje të ndritshme, ose asaj që përfaqësohet në pikturë.

 

Leave a Reply

Back to top button