Histori

 • Sep- 2014 -
  8 September
  Histori

  FENOMENALE? Zbulohet kush ishte Jack the Ripper?

  Pas njeqind e njezet e gjshte vjetesh, serial killer- i pare i bere i famshem globalisht, XHEK RRJEPESI, apo therësi nqs disave u pelqen me teper keshtu, (Jack the Ripper) ka më në fund, një emër dhe një fytyrë. Cituar pafundesisht…

  Read More »
 • 8 September
  Histori

  Të lindur me kurorë

  Privilegje, lojëra, dënime, kaprico dhe intriga prapa princërve të rinj që hipnin në fron kur ishin ende foshnja. Fati i jashtëzakonshëm që i ka bashkuar është në fakt i përmbledhur në moton me të cilën në Francën e mesjetës përshëndetej…

  Read More »
 • 8 September
  Histori

  Toka e premtuar e mafies

  Të parët që kanë luajtur kumar në Las Vegas kanë qenë indianët Paiute, të cilët kishin populluar këtë zonë shumë kohë përpara se qyteti të ekzistonte. Kur Mormonët guxuan të zbrisnin nga Utahu në shek XIX për të tentuar t’i…

  Read More »
 • 7 September
  Histori

  Washingtoni në flakë

  Ja se cilat qenë ngjarjet që çuan në djegien e kryeqytetit të ri amerikan nga trupat britanikë në gushtin e 1814 dhe impakti që pati “fatkeqësia më e madhe e shkaktuar ndonjëherë ushtrive amerikane” ndaj Shteteve të Bashkuara, Britanisë dhe…

  Read More »
 • 7 September
  Histori

  Rudolf Hess / Frika nga “komploti hebre”

  Materiale të panxjerrë më parë nga arkivat zbulojnë obsesionet më të errët të delfinit të Hitlerit, si për shembull frika se hebrenjtë mund të rrezikonin Gjermaninë përmes telepatisë David Keys Rudolf Hess ishte i bindur se hebrenjtë kontrollonin mendjet e…

  Read More »
 • 7 September
  Histori

  PERSONAZH / Ratko Mlladic: Fytyra e urryer e spastrimit etnik

  Cili ishte vërtetë në atë pikë Ratko Mlladic? Remondino e kujton kështu: “I gjatë dhe i bëshëm, oficeri klasik i karrierës. Një tip që duhej marrë me të butë, edhe pse në atë kontekst fanatikësh me uniformë, mes të cilëve…

  Read More »
 • 6 September

  Vrasja Muhammad Zia Ul-Haq, një rrjet me intriga

  [Udhëheqës botërorë që vdiqën në rrethana misterioze] Më 17 gusht, 1988, Muhammad Zia Ul-Haq, President i Pakistanit po kthehej në Islamabad në një Lockheed C-130 Hercules, pasi kishte parë një demonstrim të një tanku amerikan beteje në shkretëtirë. Pas dhjetë…

  Read More »
 • 5 September
  Histori

  Poloni 1939: çfarë ndodhi në të vërtetë?

  Historiani ushtarak Ian Maycock rimendon “blickrigun” nazist që shkatërroi Poloninë në shtator të 1939.  I shquar midis miteve të shumta që rrethojnë Luftën e Dytë Botërore është ai i “luftës rrufe” (blitzkrieg) i ndërmarrë nga Gjermania kundër Polonisë gjatë shtatorit…

  Read More »