Permafrosti po studiohet gjithnjë e më shumë nga shkencëtarët që vëzhgojnë katastrofën mjedisore të shkaktuar nga ndryshimet klimatike dhe ngrohja globale. Po çfarë nënkuptohet me Permafrost? Ku ndodhet ai? Dhe cilat janë pasojat e shpërbërjes së tij? Tre nivele Permafrost…
Read More »Robotët e gjallë Robotët e vegjël hibridë, të prodhuar nëpërmjet përdorimit të qelizave burimore nga embrionet e bretkosave, mund të përdoren një ditë për të “lundruar” brenda trupave tanë drejt zonave specifike që kërkojnë ilaçe, apo edhe për të mbledhur mikroplastikët…
Read More »Kompania “Datareportal” ka publikuar raportin e saj të këtij viti mbi përdorimin e internetit në mbarë botën. Shifrat janë shumë të larta, por jo të papritura. Pandemia ka sjellë rritjen e ndjeshme të kohës që kalojmë në internet. Raporti zbulon…
Read More »Pjesa e dytë Produktet e qumështit të prodhuara në laborator Ju mund të keni dëgjuar për “mishin” e kultivuar në laborator. Por ç’mund të themi për ushqimet e tjera me bazë shtazore? Një numër kompanish bioteknike në rritje, po shqyrtojnë…
Read More »E ardhmja po vjen, madje më shpejt se sa mund ta mendoni. Teknologjitë që për momentin janë në zhvillim e sipër, do ta ndryshojnë mënyrën se si jetojmë, mënyrën si kujdesemi për trupin tonë, dhe do të na ndihmojnë të…
Read More »Nga Luis Villazon “Science Focus” Një Hënë plotësisht e errët, do të shkaktonte ende baticat në dete dhe oqeane, por do të kalonte thuajse në mënyrë të padukshme nëpër qiell. Përveç ndryshimit midis lartësisë së baticave gjatë stinëve të ndryshme,…
Read More »Nga Zoë Corbyn Mund të thuhet që ne njerëzit kemi dy mosha:një moshë kronologjike fikse, bazuar në kohën kur kemi lindur, dhe një moshë biologjike të lakueshme. Kjo e fundit është mosha në të cilën trupi ynë funksionon, e…
Read More »1. Përmasat. Koloseu është një ndërtesë në formë elipsi, e gjatë 189 metra, e gjerë 156 metra dhe mbulon një zonë rreth 24 mijë metra kartorë. Koloseu mund të mbajë një kacapitet prej 50 mijëspektatorësh. 2. Ndërtesa. Ndërtimi i Koloseut…
Read More »