Video

(Video) – 25 fakte të pabesueshme për qytetërimin e Majave

Ndonëse qytetërimi i tyre ka rënë, në shumë zona rurale të Meksikës dhe Guatemalës, vazhdon të ruhet gjuha dhe kultura e Majave.

Në fakt aktualisht janë ende rreth 7 miliona Maja që jetojnë në, dhe përreth gadishullit Jukatan.

Majat parakolumbianë shpesh herë përpiqeshin të “rrisnin” tiparet fizike të fëmijëve. Nënat shtypnin dërrasa në kokat e fëmijëve, me qëllim që të bëheshin më të sheshta (kryesisht vetëm ato të klasave të sipërme).

Këto dhe kuriozitete të tjera i mësoni në videon e mëposhtme… (bota.al)

Screen Shot 2016-06-23 at 12.22.06

Leave a Reply

Back to top button