HistoriMAINVideo

Një biografi e shkurtër e Djallit

Historia e mendimit perëndimor nuk mund të rrëfehet, pa rrëfyer bashkë me të historinë e Kristianizmit. Kultura, vlerat dhe institucionet politike të Evropës, të gjitha u formësuan nën syrin vëzhgues të Kishës. Historia e kristianizmit, nuk mund të rrëfehet pa Djallin. Që do të thotë, se nuk mund ta rrëfesh historinë e mendimit Perëndimor, pa folur për Djallin. Qoftë nëse e quan Lucifer, Satana, Belzebab, Princi i Errësirës, apo Zoti i Fluturave, Djalli është një figurë qendrore në historinë intelektuale. Ai shfaqet në letërsinë klasike dhe kulturën pop, dhe shumë këngë janë shkruar në emrin e tij. Por Djalli ka një histori shumë të ndërlikuar dhe plot kthesa…

Për më shumë shikoni videon e bota.al webtv:

 

Back to top button