Video

VIDEO – Magji e zezë? 10 + 1 gjëra që nuk i dini për Vudunë

Screen Shot 2016-06-24 at 14.15.59

Magji e zezë? Ekstazë kolektive? Jo, Vudu ka më shumë të bëjë me fenë katolike se sa me yshtjet. Dhe në vend të zombie-ve, preferon ëngjëjt. Ja disa të dhëna, më thellësisht, mbi Vudutë

Zombie? Kukulla? Magji e zezë? Asnjë nga këto. Vudu, më shumë se sa me magji dhe mallkime, është një fe e cila përqëndrohet në shërimin dhe të mirën për komunitetin. Dhe rrënjët i ka në Afrikën perëndimore, për të mbërritur në Amerikat përmes tregtisë së skllevërve: megjithatë, njohuria jonë është e prishur pak për shkak të kinemasë horror, e cila ka nxjerrë në pah anët më të errëta (dhe pak të përhapura) të vudusë, duke i përzierë me bestytni të tjera dhe yshtje, për arsye të “skenës”.

Po çfarë thotë vërtetë kjo fe e lashtë? 

Shihni videon më poshtë të përgatitur nga bota.al, për të zbuluar misteret e Vudusë:

Leave a Reply

Back to top button