Video

VIDEOHISTORI / Z. Gorbaçov, shembe këtë mur!

Fjalimi i historik i mbajtur para Portës së Brandenburgut në Berlin, nga Presidenti i SHBA, Ronald Reagan, ne 12 qershor 1987. Për shumëkënd, fjalët e tij drejtuar udhëheqësit sovjetik, Gorbaçov, u shndërruan në simbolin e fillimit të shembjes së Perdes së Hekurt.

Sekretari i Përgjithshëm Gorbaçov, nëse kërkon paqen, nëse kërkon begatinë për Bashkimin Sovjetik dhe Europën Lindore, nëse kërkon liberalizimin: Eja këtu, tek kjo portë! Z. Gorbaçov, hape këtë portë! Z. Gorbaçov, shembe këtë mur! 

Bota.al

Kliko ketu per ta lexuar te plote fjalimin.

Ne lidhje me kete teme: Prapaskenat e fjalimit: “Z. Gorbaçov, hidhe pertoke ate Mur!”

 

C41250-34

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close