Foto

2014 NE FOTO / Më e trishta e vitit

Screen Shot 2014-12-28 at 10.21.23 AM

Në fotografinë e parë më poshtë, vogëlushi James Dorbor është duke ndërruar jetë në një spital në Monrovia në shtator të 2014-ës. Në fotografinë e dytë, i ati është duke e qarë. Epidemia ka disa muaj që është ulur këmbëkryq. Alarmin e parë e dha Mjekë pa Kufij në mars. Por askush nuk dëgjonte. Organizata Botërore e Shëndetësisë nuk reagoi për muaj të tërë dhe u bë e gjallë në muaj për të përgënjeshtruar alarmin e Mjekëve pa Kufi. Vetëm në gusht burokratët e shëndetësisë botërore u kujtuan për katastrofën. Dhe e shpallën Ebolën një emergjencë globale.

Screen Shot 2014-12-28 at 10.24.56 AM

Screen Shot 2014-12-28 at 10.25.04 AM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close