Kush e zotëron trashëgiminë tonë dixhitale?

  Cili është dallimi midis një populisti dhe një diktatori? Grekët e lashtë e kanë një përgjigje

  Fundi i krizës energjetike në Evropë është në horizont

  A ishte Charles Manson produkti djallëzor i programeve sekrete të CIA-s?

  Lajmet e rreme që e ndryshuan historinë

  Pse na pëlqen të kemi frikë (deri në një pikë të caktuar)?

  Sabina Hosenfelder: Fizika dhe feja përzihen në shumë fusha

  A janë gënjeshtarë shumica e njerëzve?

   A ishte Charles Manson produkti djallëzor i programeve sekrete të CIA-s?

   Ngjitja në pushtet e diktatorëve të shekullit XX: Fat apo aftësi individuale?

   MITI / Sizifi, një hero absurd

   Si kanë ndikuar nomadët në formimin e qytetërimit tonë

   Si ka ndikuar Kodi i Hamurabit mbi sistemet ligjore moderne

   Si kanë ndikuar ngjarjet e rastësishme në rrjedhën e historisë njerëzore

   Athina, një qytet përballë Sokratit

   Për të ndryshuar të ardhmen tonë, duhet të ndryshojmë mënyrën se si ua mësojmë fëmijëve historinë

   Mali Olimp, vendbanimi i Zotave: Miti përkundrejt realitetit

   Grushtet e shtetit në Kremlin: Çfarë thotë historia për të ardhmen e Putinit

   Back to top button