Foto

Racë armike! Propaganda antisemite naziste dhe fashiste

Në Muzeun e Shoas në Romë një rrugëtim i kujtesës mes manifesteve, objekteve të përdorura, gazetave dhe revistave të kohës, filmave dhe fotografive, për të kuptuar se si u arrit në persekutimin dhe shfarosjen e miliona hebrenjve në Europë.

Fëmijë gjermanë lexojnë librin antisemit “Kërpudha e helmuar” (1938 në qendër) dhe “Mos i beso dhelprës” (nën krahun e vogëlushes në të majtë)

Antisemitizmi nazist në ekran

Vepra kinematografike e destinuar të shndërrohej në një “klasik” i antisemitizmit del në të njëjtin vit me “Rothschild” në 1940, duke arritur edhe një farë fame ndërkombëtare.

Antisemitizmi i Italise fashiste

Karikature antisemite nga “Mbrojtja e races”, shtator 1938

Karikature antisemite, Rome

Karikature antisemite nga “Mbrojtja e races”, shtator 1938

Koka e nje “hebreu” e perdorur si shenjester per t’u goditur me top ne luna-park

Kuti shkrepesesh me etiketa me permbajtje antisemite

Thyerese arrash, prodhim gjerman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close