Deri para pak vitesh ata që e përjashtonin mishin nga dieta dhe nuk po flasim për veganët dhe që refuzonin çdo produkt me origjinë shtazore shiheshin si ekscentrikë. Sot është rritur numri i restoranteve për këta persona. Debati për…
Read More »Retë janë të formuara nga një masë e dukshme ajri me kristale të borës ose pika uji mikroskopike të ndera në atmosferë. Ka disa lloje në varësi të lartësisë, formës dhe evolucionit. Në funksion të këtyre ndryshoreve sasia e ujit…
Read More »Shkenca na jep këtë foto të tokës qysh prej formimit të saj 4600 milionë vite më parë deri në 600 milionë vite më vonë. Një ferr i shkaktuar nga meteorët, impakti i të cilëve solli temperatura të larta dhe ndryshime…
Read More »Lulja më e madhe në botë e ka origjinën nga pyjet tropikale të Sumatrës në Indonezi. E megjithatë kultivohet nëpër kopshte botanike dhe nga koleksionistë privatë në të gjithë botën. Emri shkencor i kësaj luleje është “Amorphophallus titanum” dhe është…
Read More »“Under” do të jetë restoranti i parë nënujor në Europë. Procesi i ndërtimit ka filluar në mes të janarit dhe do të inagurohet në mars të 2019. Restoranti po ndërtohet në një hotel në Lindesnes, në jug të Norvegjisë.…
Read More »Pa dyshim është një nga gjetjet më të veçanta të Londrës, por a e dinit se “London Eye” fillimisht u inaguarua si një strukturë e përkohshme? Ja disa të dhëna kurioze rreth saj. U inagurua formalisht nga kryeministri Tony Blair…
Read More »E tashmja është një koleksion dritaresh të hapura 3 sekonda, ndërsa koha rrjedh. Thuhet se e tashmja për të cilën jemi të ndërgjegjshëm është vetëm një pasqyrë e ndërtuar nga truri ynë. Poeti dhe imunologu çek, Miroslav Holub komenton se…
Read More »Saharaja është shkretëtira më e madhe në botë dhe tani një studim i ri i realizuar nga Universiteti i Merilendit tregon se madhësia e saj është rritur afërsisht me 10% që prej vitit 1920. Kjo i detyrohet efektit të kombinimeve…
Read More »