Keshilla

Nuk mund të lindësh një grua e fortë, e tillë bëhesh

Po, ju mund të bëheni vetë një grua e fortë.

Jeta bëhet e ashpër. Bëhet shkatërruese për disa dhe akoma më keq për të tjerat. Pikërisht atëherë krijohen luftëtare të vërteta e të forta dhe tregohen aftësitë e vërteta.

Përmes sfidave dhe vështirësive, gratë ndërtojnë veten për t’u bërë antiplumb.

Çdo grua që shihni dhe admironi për forcën e saj, ka kaluar nëpër ferr dhe është kthyer për t’u bërë gruaja që është sot.

Thonë se të gjitha gjërat kanë një kosto! Epo, kjo është më se e vërtetë dhe çdo grua e fortë e di këtë, secila prej tyre e ka paguar çmimin.

Gratë e forta ngrihen nga hiri i jetës së tyre dhe hapin krahët në momentin e përsosur. Kjo është ajo që i bën ato të ndryshme.

Në momentin kur duhet të fluturojnë, ato e bëjnë. Ndërsa të tjerat qëndrojnë të lidhura me zinxhirë në tokë, duke u mbytur në pikëllimin dhe keqardhjen e tyre, ato rrokin momentin dhe fluturojnë drejt së panjohurës.

Kjo nuk është një lëvizje e lehtë për t’u bërë, por është ajo që i dallon gratë prej çeliku nga ato të buta. Është një lëvizje që lind gruan e fortë që të gjitha duam të bëhemi.

1. Ato nuk u fshihen ndjenjave të tyre

Ato përqafojnë çdo gjë që u ndodh në mendjen dhe zemrën e tyre. Pavarësisht nëse është kaos i plotë apo rregull i përsosur, ato gjejnë një mënyrë për ta trajtuar. Nuk ka vend për panik apo keqardhje për veten e tyre.

Ka vend vetëm për të gjetur zgjidhje për problemet.

Çdo grua e fortë e di se ndrydhja e ndjenjave çon në përfundim në një gjendje edhe më të keqe se sa kanë qenë tashmë.

Është më e lehtë dhe shumë më e mençur të përballesh me atë që zien brenda sa më shpejt të jetë e mundur.

2. Ato kurrë nuk e vënë veten në dyshim

Ato nuk humbasin kurrë. Është e pamundur që një grua e tillë të mbetet e mbërthyer në një vend pa asnjë ide se çfarë të bëjë më pas. Një grua e fortë ka gjithmonë një plan rezervë dhe ajo gjithmonë e di se çfarë të bëjë më pas.

Formula e suksesit të tyre është besimi. Ato thjesht besojnë se mund të arrijnë gjithçka dhe i besojnë gjykimit të tyre.

Asgjë nuk mund t’i rrëzojë ose t’i bëjë të dyshojnë në vendimet që kanë marrë tashmë. 

3. Janë të sinqerta, ndonjëherë të prera

Gratë e forta nuk e gjejnë gënjeshtrën si një opsion që mund të përdorin. Ata do t’ju thonë gjithmonë të vërtetën, pavarësisht gjithçkaje.

Edhe nëse e vërteta nuk është saktësisht ajo që dëshironi të dëgjoni, ata do t’jua servirin, sepse në fund, ju meritoni ta dini në mënyrë që ta merrni në mënyrë konstruktive dhe të përmirësoni veten.

Një grua e fortë nuk do t’ju lëndojë me qëllim ose nuk do t’ju gënjejë vetëm për t’ju bërë të ndiheni keq. Një grua e fortë dëshiron t’ju ndihmojë të përmirësoni veten dhe t’i bashkoheni klubit të saj sa më shpejt të jetë e mundur.

4. Ato e dinë se sa vlejnë

Ato e dinë se sa janë të gatshme të arrijnë. E dinë se për çfarë janë të afta dhe për çfarë nuk janë.

Por ndoshta faktori më i rëndësishëm i vetëdijes për vlerën e tyre është fakti që ato kurrë nuk do ta krahasojnë veten me dikë tjetër.

Gratë e forta kanë thjesht veten për të gjykuar dhe vlerësuar dhe askënd tjetër. Ato nuk frikësohen nga suksesi i askujt, sepse përkundrazi janë të përqendruara te vetja.

5. Ato dinë të falin

Një grua e fortë nuk do ta harxhojë energjinë e saj duke mbajtur inat dhe duke u zemëruar me dikë.

Ajo thjesht nuk ka kohë të merret me gjëra fëminore. Eshtë mjaft e pjekur për të qenë njeri më i madh dhe për të falur edhe kur nuk është faji i saj.

Mos lejoni që natyra e saj falëse t’ju mashtrojë. Kjo nuk do të thotë që ju mund ta bëni rrugë me një grua si kjo. Ju nuk mund ta gënjeni atë dhe nuk mund të përfitoni prej saj.

Ajo di të falë, por kjo nuk do të thotë se nuk di të ndëshkojë dhe mbrojë veten. Nëse e kaloni cakun, nuk do të keni një shans tjetër.

6. Ato nuk duan vëmendje, duan respekt

Vëmendja është për të papjekurat. Gratë e forta kërkojnë respekt dhe barazi. Një grua e fortë nuk do të lypë kurrë për diçka që dëshiron.

Ajo do ta arrijë vetë. Nëse dështon, ajo do ta përballojë vetë, por definitivisht nuk do të lypë kurrë për të.

Ato kurrë nuk e shpjegojnë veten e tyre, as nuk kërkojnë respekt. Nëse një person nuk e respekton, ajo do të shohë se nuk ka vend për të në jetën e atij personi dhe thjesht do të largohet.

7. Ato gjithmonë kujtojnë momentin që i bëri të forta

Ose momente… nuk ka rëndësi. Çështja është se ato kurrë nuk i harrojnë betejat dhe dhimbjen që i nxitën të bëhen luftëtaret që janë tani.

Nëse nuk do të ishin dhimbjet dhe humbjet, nuk do të ishin bërë kurrë ato që janë.

Ato janë mirënjohëse për çdo gjë që ka ndodhur në jetën e tyre. Një grua e fortë nuk do të harrojë kurrë se nga erdhi apo kush është.

Back to top button