Magazine

INTERVISTA / Gennaro Sasso: Simbolet i japin rregull botës, por janë të rremë

 

Screen Shot 2015-08-17 at 14.32.38Do të ndihesha i çorientuar nga ideja e të jetuarit në një botë pa simbole. E di që nuk do të mund të bëja pa atë repertor shumë të madh dhe të mprehtë frazash, objektesh, kujtimesh që kanë hyrë – pak a shumë me të drejtë – në jetën tonë të përditshme. Ndonjëherë e rregullojnë, herë të tjera e prangosin. Prandaj, kur lexova librin e ri të Gennaro Sassos, “Alegoria dhe simboli” pata një ndjesi lebetie, për forcën shkatërrimtare më të cilën ai përshkon universin e simboleve. Nga i njëjti autor më kish rënë në duar një libër i tij për Danten (“Gjuha, Bibla, historia”). Po cili më shumë se sa poeti, i ka shijuar interpretimet alegorike?…

[real3dflipbook id=”388″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close