Bota

Karikatura anti-Izrael që po shkakton polemika

karikatura_1Ka bërë zhurmë të madhe një karikaturë anti-Izrael e publikuar në gazetën tuniziane që botohet në gjuhën franceze “L’Audace”. Ata kanë marrë si model numrin e parë të “Charlie Hebdo” pas tragjedisë. Grafistët kanë pikturuar një hebre, me yllin e Davidit në kapelë dhe që mban në dorë nja pankartë ku shkruhet “Je suis Gaza” (Unë jam Gaza). Në sfond nuk mungon as citati “Tout est pardonné” (Gjithçka është falur). Komuniteti hebre i është përgjigjur menjëherë karikaturës. “Hebrenjtë janë profestionistë në auto-ironi. Redaksia  e “L’Audace” mund të flejë e qetë sepse nuk do të shkojë asnjë Kouachi hebre i armatosur me kallashnikov”./lapsi.al/

Leave a Reply

Back to top button