Thenie

“Vetmia ndonjëherë është shoqëria më e mirë”

Thënie nga poeti i njohur anglez, John  Milton

“Atje ku nuk ka më shpresë, nuk ka më as frikë”.

“Ai që mbretëron brenda vetes së tij dhe që i zotëron pasionet, dëshirat dhe frikërat, është më shumë se sa një mbret”.

Vetmia ndonjëherë është shoqëria më e mirë

“Fëmijëria është ajo që e tregon realisht një person. Ashtu siç mëngjesi tregon edhe ecurinë e ditës”.

“Ai që shkatërron një libër të mirë, realisht vret me duart e veta arsyen”.

Të jesh i verbër nuk është diçka e mjerueshme. Të mos jesh në gjendje ta durosh verbërinë, është njëmjerim i vërtetë”.

“Nga ana biokimike, dashuria është njësoj si të hash sasi të mëdha çokollatash”.

Vetmia është gjëja e parë që Zoti vetë e konsideroi si jo të mirë”.

Nuk mund ta mohoj se falja më e mirë kundër akuzuesve të rremë, është heshtja dhe vuajtja. Veprat e ndershme ndonjëherë mbyten prej fjalëve të pandershme”.

“Pafajësia në momentin që humbet, nuk mund të rifitohet sërish. Errësira, në momentin që fitohet, nuk mund të humbasë kurrë”.

Back to top button