ZZZFun

Zgjidhni një pasqyrë dhe do të zbuloni karakteristikat e rëndësishme të personalitetit tuaj

Keni 3 pasqyra para jush. Shikoni nga afër për disa sekonda dhe vendosni cilën të zgjidhni.

1. PASQYRA Katrore / Drejtkëndëshe

Kur marrin një vendim, njerëzit “katrorë” drejtohen nga parimet e logjikës dhe mund të organizohen, ashtu si njerëzit përreth tyre, prandaj ata shpesh mbajnë poste administrative.

Zelli i tyre i shoqëruar me zgjidhjen dhe kokëfortësinë i bën ata shumë efektivë në zgjidhjen e problemeve.

Ata që zgjedhin një drejtkëndësh karakterizohen nga prakticiteti, përpikmëria, të menduarit racional, respektimi i konventave, besnikëria në marrëdhëniet personale dhe në idetë e tyre.

Ata preferojnë të flasin me zë të ulët dhe pa nxitim, nuk u pëlqen të ngrenë zërin, por kanë vështirësi në komunikim për shkak të mungesës së dëshirës për të spikatur: flasin plot klishe.

Përfaqësuesit e këtij lloji të personalitetit janë të rregullt dhe të rreptë, gjë që manifestohet në zgjedhjen e rrobave: si rregull, njerëzit “jashtë kutisë” preferojnë tonet klasike dhe të qeta. Ata nuk janë të prirur për gjeste dhe emocione, dhe nganjëherë nuk janë folës të mirë.

– Karakteristikat pozitive:

Ata janë besnikë në dashuri

Të organizuar

Të duruar dhe këmbëngulës

Të saktë

– Karakteristikat negative:

Mungesa e dallimit midis të tjerëve

Mungesa e krijimtarisë

Ata janë shumë kërkues

Ata priren të shmangin konfrontimet.

Ata janë pothuajse të detyruar të organizohen vetë.

2. PASQYRA Trekëndëshe

Njerëzit që kanë zgjedhur këtë imazh kanë cilësi udhëheqëse. Sidoqoftë, ata janë më të përqendruar në ngritjen në detyrë sesa në punën dhe performancën si të tillë.

Ata përqendrohen në qëllimet e tyre dhe ndihen mirë në një mjedis mjaft konkurrues, ata dinë të marrin vendime, jo vetëm për veten e tyre, por edhe për të tjerët, dhe ata argëtohen shumë.

Këta njerëz e vlerësojnë reputacionin e tyre, por hezitojnë të pranojnë gabimet, megjithëse në çdo situatë ata mund të ndërtojnë një dialog efektiv dhe kuptimplotë, të denjë për politikanët më të talentuar. Ata shpesh respektohen, ndonjëherë edhe kanë frikë.

Lidhur me cilësitë personale të këtij personi, ata preferojnë të shkojë në punë para të tjerëve, vështirë se ekziston një situatë që mund ta destabilizojë, përpiqen të jenë plotësisht të informuar dhe dinë të zgjidhë problemet, janë të mirë në punën në ekip.

– Karakteristikat pozitive:

Ata janë ambiciozë

Ata kanë një dhunti të natyrshme për udhëheqje.

Ata janë të shoqërueshëm

Aftësitë e përqendrimit

Ata janë të kualifikuar për të marrë vendime.

– Karakteristikat negative:

Ata janë dogmatikë

Të padurueshëm dhe të rrezikshëm

Rezultatet e orientuara

Kërkues të vëmendjes

3. PASQYRA Rrethore

Ata që zgjedhin një imazh rrethor priren të bëjnë gjithçka që është e mundur për të sjellë lumturi te miqtë, të afërmit dhe bashkëpunëtorët.

Ata janë dëgjues të mrekullueshëm që mund të japin këshilla të vlefshme dhe të “lexojnë” njerëz të tjerë të interesuar për ndërtimin e marrëdhënieve të mira.

Ata janë njerëz socialë që urrejnë të konsiderohen jopopullorë për vendimet e këqija që kanë marrë.  Ata janë gati të luajnë rolin e paqebërësve, por jo gjithmonë i ndiejnë kufijtë e privatësisë dhe mund të kalojnë në biseda edhe me të huaj.

Njerëzit në “rreth” janë jologjike dhe jo konsistente, pak dembelë, bujarë dhe të ndjeshëm.

Si rregull i përgjithshëm, ata kanë një zë të thellë, të këndshëm dhe një sens të mirë humori. Karakterizohen nga hijeshia e parezistueshme, gjuha entuziaste dhe dashuria për rrobat e rehatshme dhe madje casual.

– Karakteristikat pozitive:

Ata janë të mirë dhe bujarë

Miqësorë

Ata përpiqen të bëjnë të tjerët të lumtur

Të ndjeshëm dhe empatikë

– Karakteristikat negative:

Melankolia

Ata nuk marrin asnjë përgjegjësi

Të pavendosur

Ata nuk mund të thonë jo

Të manipulueshëm.

Back to top button
Close
Close