Foto

FOTO: Jepu pedaleve, ose vdis

Në këtë foto shfaqen rreth pesëdhjetë çiklistë të guximshëm që morën pjesë në një garë masive përgjatë cirkuitit më të frikshëm në të gjithë Kinën. Shtegu malor i biçikletave Laojun është bërë prej qelqi, një metër dhe 83 centimetra i gjerë, dy kilometra i gjatë dhe shtrihet drejtpërdrejt nga muri vertikal i granitit të malit në një lartësi prej rreth 1.000 metrash. Të gjithë pjesëmarrësit përdorën të njëjtin model të tre-rrotësh të quajtur “iTango”, prodhuar nga kompania kineze Doohan, që sponsorizoi garën e guximshme me shpresën e tërheqjes së vëmendjes së publikut ndaj problemit të emetimit të monoksidit të karbonit dhe alternativat e përfaqësuara nga mjetet me emetim të ulët. / bota.al

Leave a Reply

Back to top button