BotaMAIN

Franca, heshtja e Macron dhe kompromisi me Frontin Popullor: çfarë ndodh tani

PARIS – Do të jetë një bashkëjetesë por jo me të djathtën ekstreme, më tepër duke parë majtas. Me cilin kryeministër, ende nuk kuptohet. Që nga tërheqja e tij në Elysee, Emmanuel Macron nuk ka folur dhe ka bërë thirrje për “kujdes”, sepse rezultatet nuk thonë “kush duhet të qeverisë” dhe do të duhet të presim që Parlamenti “të strukturohet për të “marrë vendimet e nevojshme”. Por ai nënvizon se “blloku centrist është gjallë”.

Ensemblé e Presidentit mendohet të ketë fituar midis 150 dhe 170 vendeve, pas Frontit të Ri Popullor, por përpara Kuvendit Kombëtar. Diçka e tregon ish-kryeministrja Elizabeth Borne e cila u rizgjodh në zonën e saj elektorale, falë rezistencës së France Insoumise, e intervistuar nga televizioni France 2: “Tani do të duhet të punojmë me të gjithë palët, me të cilat kemi ndarë vlerat republikane. Ka ardhur stina e kompromisit. / bota.al

 

Back to top button