Covid19 lajme nga bota

Franca nis hetimin mbi ish-kryeministrin Philippe për trajtimin e krizës Covid-19

Gjykata franceze po hap një hetim ndaj ish-kryeministrit Édouard Philippe dhe dy ministrave të tjerë për mënyrën e trajtimit të krizës së koronavirusit, tha një prokuror të premten.

Hetimi, po hapet pasi nëntë ankesa të paraqitura kundër ministrave u vlerësuan të pranueshme, hetimet do të udhëhiqen nga Gjykata Ligjore e Republikës (CJR), e cila merret me pretendimet e sjelljes ministrore, tha prokurori i lartë publik François Molins.

Së bashku me Philippe, i cili u zëvendësua nga Jean Castex të premten, ministrat nën hetim janë ish-ministri i shëndetësisë Agnes Buzyn, i cili u tërhoq në shkurt, dhe pasardhësi i tij Olivier Véran. CNN / bota.al

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close