Mbi 90 milionë ton ushqime të skaduara hidhen çdo vit në Evropë. Një studim i fundit nga Eurobarometri, i kryer nga Komisioni Evropian me 25,500 qytetarë të BE-së, ka treguar se konsumatorët evropianë sillen ndryshe për këtë çështje. Për shembull,…
Read More »Sipas një studimi të publikuar në American Journal of Clinical Nutrition, konsumimi i moderuar i birrës mund të jetë i dobishëm për shëndetin e kockave, veçanërisht tek gratë pas menopauzës. Studiuesit analizuan më shumë se 2400 persona dhe zbuluan një…
Read More »Të gjithë djathrat përmbajnë yndyrë, por përqindja e yndyrës që gjendet në to është ajo që i ndan në kategori komerciale, duke theksuar praninë më të madhe ose më të vogël të lipideve, por jo mungesën e tyre totale. Sipas…
Read More »Darwini e quante xhelozinë “mbrojtje instinktive e çiftit”, dhe shkenca i jep të drejtë. Sipas psikologëve evolucionistë dhe neuroshkencëtarëve, xhelozia lind nga dëshira për të mbajtur çiftin të bashkuar dhe për të siguruar vazhdimësinë e gjeneve. Kjo ndjenjë është e…
Read More »Shprehja i referohet dikujt që ka një kujtesë të jashtëzakonshme. Ky mendim për elefantët ka ardhur nga vëzhgimet dhe studimet që kanë treguar se këto kafshë kanë një aftësi të jashtëzakonshme për të mbajtur mend. Për shembull, sipas Charles Foley…
Read More »Energjia që i mundëson Tokës të rrotullohet rreth boshtit të saj dhe rreth Diellit është ende ajo që i është dhënë gjatë formimit të saj. Sistemi ynë diellor u krijua rreth pesë miliardë vjet më parë nga një re e…
Read More »Edhe pse zakonisht shohim vetëm një, kometat kanë në fakt dy bishta. Këto objekte qiellore, që janë mbetje të mjegullës protoplanetare nga e cila u formua Sistemi Diellor, janë grumbuj akulli, siliciumi dhe grafiti me diametra që variojnë nga disa…
Read More »Në vitin e largët 1939, bota ishte dëshmitare e një prej inovacioneve më të jashtëzakonshme: “Ice Cruiser”, një kolos i projektuar për të pushtuar hapësirat e ngrira të Antarktidës. 17 metra i gjatë, 20 i gjerë dhe me një peshë…
Read More »