New Scientist Universi ynë është në zgjerim, prandaj në të kaluarën duhet të ketë qenë më i vogël. Nëse do ta shihnim duke u tkurrur si një film që ecën mbrapsht, do ta shihnim të zvogëlohej derisa të bëhej një…
Read More »Inteligjenca Artificiale (IA) është duke revolucionarizuar çdo aspekt të jetës sonë. Nga arsimi te shëndetësia, nga ekonomia te argëtimi, kjo teknologji po bëhet një mjet i pandashëm i përditshmërisë. Brenda pesë viteve të ardhshme, ndikimi i saj do të jetë…
Read More »Mbi 90 milionë ton ushqime të skaduara hidhen çdo vit në Evropë. Një studim i fundit nga Eurobarometri, i kryer nga Komisioni Evropian me 25,500 qytetarë të BE-së, ka treguar se konsumatorët evropianë sillen ndryshe për këtë çështje. Për shembull,…
Read More »Sipas një studimi të publikuar në American Journal of Clinical Nutrition, konsumimi i moderuar i birrës mund të jetë i dobishëm për shëndetin e kockave, veçanërisht tek gratë pas menopauzës. Studiuesit analizuan më shumë se 2400 persona dhe zbuluan një…
Read More »Të gjithë djathrat përmbajnë yndyrë, por përqindja e yndyrës që gjendet në to është ajo që i ndan në kategori komerciale, duke theksuar praninë më të madhe ose më të vogël të lipideve, por jo mungesën e tyre totale. Sipas…
Read More »Darwini e quante xhelozinë “mbrojtje instinktive e çiftit”, dhe shkenca i jep të drejtë. Sipas psikologëve evolucionistë dhe neuroshkencëtarëve, xhelozia lind nga dëshira për të mbajtur çiftin të bashkuar dhe për të siguruar vazhdimësinë e gjeneve. Kjo ndjenjë është e…
Read More »Shprehja i referohet dikujt që ka një kujtesë të jashtëzakonshme. Ky mendim për elefantët ka ardhur nga vëzhgimet dhe studimet që kanë treguar se këto kafshë kanë një aftësi të jashtëzakonshme për të mbajtur mend. Për shembull, sipas Charles Foley…
Read More »Energjia që i mundëson Tokës të rrotullohet rreth boshtit të saj dhe rreth Diellit është ende ajo që i është dhënë gjatë formimit të saj. Sistemi ynë diellor u krijua rreth pesë miliardë vjet më parë nga një re e…
Read More »