Speciale

“Oktapodi Firtash” / Agjentë influence në Perëndim: Ja si e siguron realisht pushtetin një oligark

Screen Shot 2015-11-28 at 4.05.27 PMParaja e pistë nga Lindja është bërë një resurs për dhjetëra struktura dhe politikanë europianë. Sergii Leshchenko raporton në disa prej atyre që janë vetëm shumë të gëzuar që t’ia hapin dyert e tyre një oligarku ukrainas i gatshëm që të investojë miliona në pastrimin e imazhit të tij.

Kasti i aktorëve

Michael Spindelegger, Ministri i Punëve të Jashtme (2008 – 2013), Zëvendëskancelar (2011 – 2014), Ministri i Financave të Austrisë (2013 – 2014)

Dieter Böhmdorfer, Ministri i Drejtësisë së Austrisë (2000 – 2004)

Lord Risby, ju bashkua Dhomës së Lordëve në 2010

John Whittingdale, anëtar i Parlamentit të Mbretërisë së Bashkuar qysh nga viti 1992, Sekretar Shteti për Kulturën, Mediat dhe Sportin qysh nga 2015

Lord Bell, themeluesi i Bell Pottinger PR Agency, ish këshilltar politik i Margaret Thatcher

Bernard-Henri Lévy, editorialist dhe shkrimtar francez

Günter Verheugen, Komisioner i Zgjerimit (1999 – 2004), Komisioner i Sipërmarrjes dhe Industrisë të Bashkimit Europian (2004 – 2010)

Karl-Georg Wellmann, anëtar i Bundestagut gjerman qysh nga 2005

Charles Saatchi, një prej koleksionistëve më influentë të artit bashkëkohor të botës dhe pronar i Saatchi Gallery në Londër

Michael Chertoff, ish Assistant Attorney General dhe Sekretar i Homeland Security të Shteteve të Bashkuara (2005 – 2009)

Lanny Davis, lobist, avokat, këshilltar special i Presidentit amerikan Bill Clinton (1996 – 1998)

Oligarkët qenë përfituesit kryesorë e regjimit autoritar të Viktor Yanukovych në Ukrainë. Megjithatë, ata nuk u zhdukën në qiell të hapur pas revolucionit ukrainas të dinjitetit një vit e gjysmë më parë…

[real3dflipbook id=”651″]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close