Teknologji

“Qytetet fantazmë”. E para dhe e vetmja video në Youtube me rezolucionin 8K

Screen Shot 2015-06-12 at 09.13.46

Rezolucioni 4K është duke evoluar dhe duke u kthyer në standard të ri për shikim të videove. Kjo pasi nga muaji mars, Youtube e ka bërë të mundur shikimin e videove në këtë rezolucion.

Por, jo për gjatë nga sa duket. Tani kompania ka vendosur të ecë më tutje, duke mundësua rezolucionin 8K(7680 x 4320 pikselë), me 30 frames për sekond. Youtube thotë se ky standard është mbështetur qysh në vitin 2010, megjithëse vetëm tani ky opsion është ofruar për përdoruesit.

Deri tani, vetëm një video është ngarkuar në Youtube në këtë rezolucion. Ajo është video demonstruese dhe është quajtur “Ghost Toën”. Është e regjistruar me kamerë RED Epic Dragon 6K, por është khyer në 8K rezolucion përmes strukturës së efekteve të Adobe.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close