Your Life

11 gjëra që të gjithë gratë e forta, i kanë të përbashkëta

Ato kërkojnë vazhdimisht që të rriten

Ato e dinë që e vetmja gjë e cila qëndron mes tyre dhe suksesit, janë lëvizjet e tyre të “vockla”. Si pasojë, ato bëjnë vazhdimisht hapa të vegjël. Ato vazhdojnë lëvizin e lëvizin pa pushim, qoftë edhe ngadalë. Çfarëdo që të bëjnë, ato nuk pushojnë së rrituri dhe përmirësuari.

Ato e trajtojnë veten mirë

Në shoqërinë moderne, gratë bombardohen me mesazhe se ato thjesht nuk janë mjaftueshëm të mira, nëse nuk u “nënshtrohen” një serie standartesh të pamenda prej reklamave. Gratë e forta e dinë se kush janë.

Edhe pse në fillim, jo gjithmonë e duan veten e tyre, ato mësojnë gjatë rrugës se duke i kushtuar vëmendje dhe duke njohur mirë vetveten, ato mësojnë gjithfarësoj pikash të forta deri në ato momente të fshehura, apo edhe “superfuqi” që kurrë nuk mendonin se i kishin.

Ato mësojnë t’i besojnë gjykimi të tyre. Si në çdo marrëdhënie që është ndërtuar në besimin, marrëdhënia e tyre me vetveten bëhet më e fortë, me kalimin e kohës.

Nuk pranojnë kurrë më pak se sa meritojnë

Ato dinë si të marrin atë që kërkojnë. Ky mësim zakonisht merr pak kohë për t’u nxjerrë, sidomos në fillimin e të njëzetave, por kur ato vetëdijësohen për peshën e rëndësisë së tij, kuptojnë se pranimi i më pak nga sa kërkojnë, është një humbje e kohës së çmuar. Duke synuar më lart, ato i kursejnë vetes dhimbje dhe kohë.

Ato eleminojnë njerëzit toksikë nga jetët e tyre

Kjo përfshin njerëz që bëjnë thashetheme, nihilistë dhe “mbretëreshat e dramës”. Mësimi për të zbatuar kufij të shëndetshëm është një pjesë e rëndësishme e të jetuarit të një jete pa bagazhe emocionale.

Ato falin, por kurrë nuk harrojnë

Gratë e forta punojnë në mënyrë konstante me faljen. Ato e dinë se falja nuk është një dhuratë që ia jep keqbërësit, ose atij që të ka lënduar, por është një dhuratë për veten e tyre. Ato e dinë se falja është çelësi që nevojitet për t’u çliruar nga burgu i zemërimit. Pa të, do të mbeten robinja, mes hidhërimit. Kjo shpie në palumturi. Gratë e forta mësojnë nga gabimet e tyre duke mos i përsëritur.

Ato besojnë se ajo që bëjnë është e fuqishme, e më pas kjo bëhet reale

Gratë e forta ndjejnë një motivim të fortë për të arritur objektivat e tyre. Ato nuk harxhojnë kohë për rezultate në të cilët nuk besojnë. Që të ndjekin një objektiv, duhet që ai të ketë kuptim.

Nuk e vrasin shumë mendjen për atë që mendojnë të tjerët

Gratë e forta e shmangin lojën e krahasimit. Ato e dinë se lumturia e tyre varet prej kësaj. Nuk kërkojnë për lejë, pasi e dinë se duhet të marrin përgjegjësi për zgjedhjet e tyre. Dhe nuk fajësojnë të tjerët për gabimet e tyre. Kjo i bën të pavlerë mendimet e atyre që nuk kanë ekspertizën e nevojshme për të udhëhequr një proces të caktuar. Njerëzit duhet të ndajnë mendimin, vetëm kur u kërkohet.

E pranojnë veten për atë që janë

Gratë e forta e kuptojnë se në fund të ditës, jeta është shumë e shkurtër dhe e mrekullueshme, për t’u ulur dhe ndjerë keqardhje për atë që nuk janë. Ato gjejnë frymëzues prej të cilëve mund të mësojnë shumë dhe i krijojnë vetë pritshmëritë e tyre.

E dinë që nuk janë perfekte, por… s’ka problem

Gratë e forta e pranojnë se askush nuk është i përsosur. Gratë që kanë fuqinë të pranojnë veten (për mirë e për keq) janë tejet përshtatëse. Kjo përshtatshmëri i lejon që në fund të bëjnë një jetë vërtetë të jashtëzakonshme.

E respektojnë veten, dhe nuk duan për vete gjëra që janë të padrejta

Gratë e forta janë më të vetëdijshme për vlerën e tyre, se sa gratë e tjera që nuk e kanë arritur këtë shkallë. Rruga drejt zbulimit të vlerës së tyre është e ndryshme për cdo grua, dhe bëhet vërtetë e dukshme, vetëm pasi të jetë me shpatulla pas murit. Shumë gra që dihet se janë të forta, do t’ju thonë se nuk kanë qenë kështu gjithmonë. Zakonisht ato e zbulojnë forcën e tyre reale, në situata vërtetë të vështira. Zakonisht, pasi nuk kanë më lot për të nxjerrë, dhe asnjë vend ku të kthehen, ato kthehen nga vetja. Ky është momenti kur nis të ndodhë magjia.

Ndërtojnë sisteme të fortë personalë të mbështetjes

Shpesh, gratë e forta thurin rrjeta vërtetë të forta marrëdhëniesh ndërpersonale mes tyre, që shndërrohen në sisteme fenomenalë personalë të mbështetjes. Kjo do të thotë se shumica e zgjidhjeve janë një telefonatë larg. Ndonjëherë, forca më e madhe vjen kur pranon se nuk i bën dot gjërat e vetme. /Lifehack – Bota.al

Back to top button