Lifestyle

Mund t’ia fillosh përsëri në moshën 50 vjeç? Përgjigja është po

Në çdo moshë jepjan i vetes këtë përvojë të mrekullueshme, të fillosh nga e para është gjithmonë e bukur

Ndryshimi i jetës tuaj është gjithmonë i frikshëm. Shumë prej nesh janë pothuajse të bllokuar në jetën e përditshme, edhe pse të pakënaqur, sepse kjo konsiderohet një strehë e sigurt. Në fund të fundit, kush do të guxonte të shkonte aq larg, në det të hapur, me rrezikun e humbjes për të mos gjetur veten? Dhe sa më shumë përparon mosha, aq më shumë frika për të humbur gjithçka dhe për të filluar përsëri bëhet e madhe.

Dhe doni të dini të vërtetën? Mos përfshirja dhe mos revolucionarizimi i jetës tuaj vetëm nga frika është gabimi më i madh që mund të bëjmë, sepse ka një numër të pafund jetësh dhe përvojash që na presin. Dhe ne kurrë nuk duhet të kufizohemi në ndjekjen e synimeve dhe realizimin e ëndrrave sepse pavarësisht moshës, asgjë nuk do të jetë e pamundur për ne nëse jemi këmbëngulës.

Dhe 50 vjeç në këtë kuptim mund të jetë koha e përsosur për t’u rikthyer në lojë, një sfidë me të cilën shumë gra përballen sot. Sepse të fillosh nga e para mund të jetë vërtet e bukur dhe në këtë moshë, bagazhet tona kulturore, personale, eksperimentale janë më të pasura se kurrë.

Sepse këto janë vitet në të cilat kemi arritur një stabilitet dhe qetësi të caktuar ekonomike, personale dhe profesionale. Pra, kush na pengon të konfigurojmë këtë epokë, si koha e përsosur për të ndryshuar dhe revolucionarizuar jetën tonë? Pavarësisht nëse është një dashuri e re, një përvojë pune apo ai udhëtim, pa datë kthimi, të cilën e kemi ëndërruar gjithmonë, por që e kemi shtyrë nga frika.

Dëshira për të ndryshuar jetën tuaj, nuk është aq e pazakontë, dhe me të vërtetë, frika mund të shndërrohet në një aleat të madh, energjia dhe forca që na duhen për t’i dhënë zë të gjitha ëndrrave të paplotësuara.

Ndryshimi i jetës tuaj është gjithmonë i mundur: ju mundeni në 30, 40 ose 50 vjeç, në çdo kohë të udhëtimit tonë, me një nivel të ndryshëm të vetëdijes për veten, por me të njëjtën dëshirë për t’u ndjerë të përmbushur dhe të lumtur, për të gjetur veten, për t’u dhënë zë pasioneve apo talenteve tona.

Sigurisht, ndryshimi e prish pak rutinën, tonën dhe të njerëzve që e ndajnë atë me ne, veçanërisht në rastet kur ka fëmijë ose një marrëdhënie të qëndrueshme. Por kjo nuk mund të jetë një frenim ose një pengesë, sepse ndryshimi përfshin përmirësim personal dhe vetëm duke u ndjerë të përmbushur ne mund ta bëjmë jetën tonë më të lumtur dhe rrjedhimisht marrëdhëniet me ata që janë pjesë e saj.

Prandaj është thelbësore të gjejmë masën e duhur për të balancuar përparimin tonë drejt përmbushjes së plotë dhe dinamikës afektive për të cilën kujdesemi. Dhe pas kësaj, askush nuk do të jetë në gjendje të na ndalojë.

Back to top button
Close
Close