Thenie

“Njerëzit e dobët hakmerren. Njerëzit e fortë falin. Njerëzit inteligjentë injorojnë”

Në këtë artikull ju sjellim disa nga thëniet më të veçanta nga Albert Ajnshtajn, të cilat ia vlen t’i lexoni dhe t’i zbatoni në jetë.

“Njerëzit e dobët hakmerren. Njerëzit e fortë falin. Njerëzit inteligjentë injorojnë”.

“Jeta është njësoj si të ngasësh një biçikletë. Që tam bash balancën tënde, duhet të vazhdosh të lexosh”.

“Mundohu të mos jesh një person i suksesshëm, më shumë se sa të jesh një person me vlera”.

Çdokush është një gjeni. Por nëse e gjykon një peshk nga aftësia për t’u ngjitur në një pemë, ai do tëjetojë gjithë jetën duke menduar se është budalla”.

“”Mos hiq dorë asnjëherë nga çfarë do të bësh realisht”.

“Në momentin që ndalon së mësuari, fillon të vdesësh”.

Edukata është çfarë mbetet, kur dikush harron se çfarë ka mësuar në shkollë”.

“Dija është e rëndësishme, por imagjinata është shumë më shumë se kaq”.

“Paqja nuk mund të mbahet me forcë. Mund të arrihet vetëm me mirëkuptim”.

“Nëse do të jetosh një jetë të lumtur, lidhe atë me një qëllim, jo me njerëz. As me objekte”.

Gjëja më e rëndësishme është të mos ndalosh së pyeturi. Kurioziteti ka arsyen e vetë se pse ekziston”.

“Mëso nga e djeshmja, jeto për të sotmen, shpreso për të djeshmen. Gjëja më e rëndësishme është të mos ndalosh së pyeturi”.

Nëse nuk mund ta shpjegosh diçka në mënyrë të thjeshtë, nuk e kupton aq mirë sa duhet”.

Back to top button
Close
Close