Thenie

“Pas njëzet vjetësh do të jeni më të zhgënjyer”, poezia e Mark Twain që ngjall guxim

Reshtat e Mark Twain nga “Pas njëzet vjetësh do të jeni më të zhgënjyer” na inkurajojnë dhe na japin zemër, ato janë një ftesë për të sfiduar fatkeqësitë dhe për t’u rritur.

Shpesh një poezi të jep zemër, inkurajon, ndihmon për të rimarrë energjinë dhe motivon për të ecur përpara, para se të kalojë koha dhe të vijë keqardhja. Reshtat e Mark Twain tek “Pas njëzet vjetësh do të jeni më të zhgënjyer” na inkurajojnë dhe na japin zemër, ato janë një ftesë për të sfiduar fatkeqësitë dhe për t’u rritur, veçanërisht sepse, një ditë, mund të pendohemi që nuk e kemi bërë këtë kur patëm rastin.

Pas njëzet vjetësh do të jeni më të zhgënjyer

Pas njëzet vjetësh do të jeni më të zhgënjyer

për gjërat që nuk keni, se sa ato që keni bërë.

Prandaj, lëshojini litarët

Largohuni nga porti i sigurt.

Ndiqni erërat me velat tuaja.

Eksploroni. Endërroni. Zbuloni.

Një poezi për t’u përballur me sfidat

Imagjinoni që dëshironi të inkurajoni një të dashur për të përfituar nga një mundësi, duke e shtyrë atë të fillojë të jetojë një përvojë të re. Të udhëtosh do të thotë gjithashtu të përfshihesh, të lësh komoditetet e jetës së përditshme dhe të shkosh në një vend tjetër, në një aventurë dhe të rritesh përmes përvojave që do të jetosh; nuk ka rëndësi nëse udhëtimi është i vështirë, është e rëndësishme të përfshiheni dhe të vazhdoni. Kjo është ftesa e Mark Twain në këtë poezi. Fjalë që jehojnë si një himn për guximin dhe përballimin e fatkeqësive të përditshme.

Back to top button
Close
Close