Zodiak

Shenjat e ZJARRIT në HOROSKOP: 5 gjërat që duan gjithmonë

Nëse i njihni, e dini cilat janë tiparet më të mira për t’i pasur pranë: ja cilat janë dëshirat e domosdoshme që aspirojnë shenjat e zodiakut të zjarrit.

Ndër grupet e krijuara nga astrologjia, shenjat zodiakale të zjarrit janë Dashi, Luani dhe Shigjetari. Ato “dominohen” nga ndikimet e disa prej yjeve më të fortë – në veçanti, nga Marsi, Jupiteri dhe Dielli. Tri shenjat e zodiakut të grupit të zjarrit ndajnë disa karakteristika, të cilat nga ana e tyre kushtëzojnë pikëpamjen e tyre për jetën. Në veçanti, Marsi i jep dinamizëm dhe veprim, Jupiteri bujari dhe dashamirësi ndaj të tjerëve, Dielli në vend energji dhe gjallëri, karakteristika shumë tipike për shenjat zodiakale të zjarrit.

Veprimi

Edhe shenjat e zodiakut të zjarrit i përkasin një nëngrupi, atij aktiv. Sipas astrologjisë, në fakt, shenjat e zodiakut mund të ndahen në dy grupe të tjera. Aktivët (ose mashkullore) janë ato të zjarrit (Dashi, Luani, Shigjetari) dhe të Ajrit (Binjakët, Peshorja, Ujori).  Shenjat pasive (ose femërore) janë ato që i përkasin elementeve të Tokës (Demi, Virgjëresha, Bricjapi) dhe Uji (Gaforrja, Akrepi, Peshqit).

Shenjat e zjarrit, pra, si shenja aktive, janë me iniciativë dhe absolutisht të çojnë në veprim, i cili nuk duhet të mungojë kurrë. Mos kërkoni nga një shenjë zjarri të presë të ndodhë diçka (sidomos në punë), sepse nga natyra e saj, ajo do të marrë masa menjëherë. Sigurisht, kjo do të thotë gjithashtu se ata nuk janë shenja shumë reflektuese (dhe ndonjëherë mund të pendohen për atë që kanë bërë në valën e momentit). Kur bëhet fjalë për t’u angazhuar, megjithatë, një shenjë zjarri është partneri më i mirë për t’u bashkuar.

Liria

Liria është diçka që të gjitha shenjat e zodiakut të zjarrit e kërkojnë dhe, në njëfarë kuptimi, e marrin. Në fund të fundit, elementi i tyre (zjarri) gjithashtu ngjall simbolikisht lëvizjen dhe lirinë. Futja e një personi Luan, Dash ose Shigjetar në kafaz mes kufizimeve ka të njëjtën vlerë si shuarja e flakës. Të privosh lirinë e ndonjë prej këtyre shenjave të zjarrit është një gabim shumë i madh. Në fakt, kjo do të thotë të fikni atë vitalitet dhe energji që është tipike për këto profile të zodiakut.

Së bashku me dashurinë për lirinë, shenjat e zjarrit janë shumë të pavarura dhe kujdesen shumë për autonominë e tyre. Kjo nuk do të thotë se ata nuk dinë të ndërtojnë lidhje të forta, por duhet të jetë zgjedhja e tyre 100% dhe nuk duhet të ketë hije të ndonjë detyrimi apo joshjeje. Janë shenja që janë veçanërisht të pasionuara pas udhëtimeve dhe gjithçkaje që mund të përkthehet në përvoja, aventura, zbulime të reja.

Lëvizja

Sipas logjikës së shenjave të zodiakut të zjarrit, lëvizja është një tjetër kusht i domosdoshëm, i cili gjithashtu lidhet fort me lirinë. Të dyja gjërat janë absolute në jetën e njerëzve që i përkasin shenjës së Dashit, Luanit dhe Shigjetarit. Nëse vini re, shpesh njerëzit e lindur nën këto shenja janë veçanërisht të egër, vitalë, të shkathët dhe gjithmonë proaktivë.

Në aspektin fizik, sigurisht që nuk janë dembelë, por përkundrazi janë mjaft të axhituar. Në fund të fundit, a nuk ju sugjeron vetë ideja e një flake liri të madhe lëvizjeje? Të kesh një nga shenjat e zjarrit të zodiakut si shoqërues udhëtimi është një gjë e mrekullueshme: do të kishit me vete një person pozitiv, energjik dhe gjithmonë të gatshëm për të nisur aventura të reja.

Lidershipi

Pikërisht për prirjen e tyre të bollshme dhe shpirtin e tyre sipërmarrës, shenjat e zodiakut të zjarrit shpesh përpiqen të kenë lidership. Ata nuk janë veçanërisht të lidhur me pushtetin, por është e sigurt që, kur bëhet fjalë për të qenë autoritar, madje edhe pak, as Dashi, as Luani dhe as Shigjetari nuk përmbahen. Në të vërtetë, ata madje mund të prekin kufirin duke qenë mbizotërues. Në përgjithësi ata janë njerëz shumë të vendosur dhe aftësia e tyre për veprim dhe lëvizje i bën njerëzit e këtyre shenjave të jenë shumë të përshtatshëm për të mbuluar rolin e liderit.

Energjia e tyre, vitaliteti i tyre padyshim i bën udhërrëfyes të shkëlqyer në grupet e punës, pasi janë në gjendje të marrin përgjegjësi dhe, në të njëjtën kohë, të inkurajojnë të tjerët duke i infektuar me forcën e tyre. Sigurisht, duke qenë kaq instinktivë, gjëja më e mirë është se ato rekomandohen nga dikush më reflektues.

Ndershmëria

Ndershmëria është diçka nga e cila shenjat e zodiakut të zjarrit nuk mund të heqin dorë. Nga natyra, njerëzit e lindur nën shenjën e Dashit, Luanit dhe Shigjetarit janë shpesh njerëz shumë të hapur dhe miqësorë. Në përgjithësi, ata janë miq shumë të këndshëm. Shpeshherë janë shumë bujarë dhe mikpritës, pasi preferojnë që jeta të jetë sa më e shkujdesur dhe jo e ndërlikuar nga problemet.

Ndershmëria është një tipar thelbësor. Ata e ofrojnë atë dhe e kërkojnë nga njerëzit e tjerë. Njerëzit e shenjave të zjarrit janë të hapur deri në atë pikë sa t’ju tregojnë gjëra në një mënyrë që ju lëndojnë, edhe pse jo për ligësi, por për hir të sinqeritetit. Ana më negative e karakterit të tyre të ndershëm është se, kur lëndohen, nuk do të jetë e lehtë të falin për gabimet, veçanërisht nëse i kanë ofenduar.

Back to top button