Covid19Covid19 lajme nga bota

Humbje kujtese e shenja të tjera, mjekët tregojnë problemet shëndetësore afatgjata të COVID-19

Revista mjekësore Lancet ka botuar një studim nga mjekët që trajtojnë 153 pacientë me koronavirus që përshkruan “një fotografi të komplikimeve të trurit tek pacientët që kanë pasur COVID-19 të rëndë”.

Studimi raportoi se një e treta e pacientëve po përjetonin një “gjendje të ndryshuar mendore si inflamacion i trurit, dhe psikozë “.

Profesori Charlotte Bolton është Profesor i Mjekësisë së frymëmarrjes në Universitetin e Nottingham dhe mjek në Spitalin e qytetit të Nottingham dhe tha se po sheh pacientë me një gamë të gjerë simptomash.

“Disa frymëmarrje në frymë, disa kollë, lodhje, lodhje të muskujve dhe kufizime në ato që mund të bëjnë, aktivitete të jetesës së përditshme … Por gjithashtu disa raportojnë ëndrra mjaft të gjalla, humbje kujtese, atë që ne e quajmë funksion më të lartë të trurit.”

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close