Covid19Covid19 lajme nga bota

OBSH “e hapur” për hipotezën se Covid-19 ishte në Itali shumë më herët

Sugjerimet e shkencëtarëve italianë se uji i ujërave të zeza nga dy qytete përmbante gjurmë të koronavirusit në dhjetor, shumë përpara rasteve të konfirmuara për herë të parë të vendit, janë interesante, dhe është e rëndësishme të mbetet e hapur për çdo gjetje shkencore, është thënë në një konferencë të OBSH.

Gjithmonë ekziston një shans që virusi po qarkullonte në veri të Italisë përpara se dikush ta kuptonte këtë, tha Dr Michael Ryan, drejtor ekzekutiv në programin e Emergjencave Shëndetësore të Organizatës Botërore të Shëndetit.

Ajo që nuk ishte e qartë, shtoi ai, ishte në çfarë mase prania e mundshme e virusit në mjedis para se importimi i njohur i tij të kontribuonte në përforcimin e sëmundjes në një nivel të gjerë./bota.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close