Covid19Covid19 lajme nga bota

Problemet e Iranit me ekonominë mund të përkeqësohen

Problemet ekonomike të Iranit do të përkeqësohen nëse koronavirusi përhapet në mënyrë të pakontrolluar, paralajmëroi udhëheqësi suprem, pasi qeveria filloi një fushatë për vendosjen e maskave.

Irani mbylli bizneset jo shumë të rëndësishme, mbylli shkollat ​​dhe anuloi ngjarjet publike në mars, por ka hequr kufizimet gradualisht që nga prilli në një përpjekje për të rritur ekonominë. “Është e saktë të thuhet se diçka duhet të bëhet për të parandaluar problemet ekonomike të shkaktuara nga koronavirusi,” tha udhëheqësi suprem i Iranit Ayatollah Ali Khamenei. “Por në rast të pakujdesisë dhe përhapjes së konsiderueshme të sëmundjes, problemet ekonomike do të rriten gjithashtu,” tha ai, në faqen e  tij zyrtare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close